• ←  Головна
  • Новини
  • Технічні помилки при зйомках відео REELS: як створити контент, який приверне увагу аудиторії

Технічні помилки при зйомках відео REELS: як створити контент, який приверне увагу аудиторії

Вибираючи правильний інструментарій для розвитку свого бізнесу в цифровій епохі, важливо враховувати не лише технічні аспекти, але й мистецтво ефективної комунікації.

Вікторія Висоцька, досвідчена менеджерка та маркетологиня з 14-річним комбінованим досвідом під час інтенсиву у центрі Дія.Бізнес у Луцьку поділилася практичними порадами щодо створення відео REELS для розвитку бізнесу та підвищення його ефективності.

7 найчастіших технічних помилок при зйомках відео REELS

При створенні відеоконтенту для соціальних мереж, важливо уникати технічних помилок, які можуть негативно вплинути на якість та ефективність вашого контенту.

  1. Низька якість відео: погана якість відео, пікселізація чи трясучі кадри можуть зіпсувати враження від перегляду і зменшити зацікавленість аудиторії. В соціальній мережі Instagram, важливу роль відіграє саме візуал. Краще просуваються якісні відео. Погана якість картинки технічно та візуально, набирає менше переглядів та впливає на сприйняття.
  2. Немає заголовку на самому відео. Заголовок може привернути увагу та зацікавити аудиторію до перегляду відео, тому важливо додати його перед публікацією. Відео з заголовками набирають більше переглядів.
  3. Текст на відео розташований у невдалому місці. Текст повинен бути читабельним і не заважати огляду контенту. Важливо врахувати розміри екранів різних пристроїв для оптимального розташування.
  4. Відео без субтитрів. Наявність субтитрів важлива для користувачів, які дивляться відео без звуку. Коли розмовне відео без динаміки у кадрі і ще й без тексту це суттєво знижує перегляди.
  5. Відео не у форматі Reels або якість не підходить. Важливо перевірити, чи ваше відео має правильний формат для певної соціальної мережі та відповідає її вимогам. Наприклад, для Reels має бути тільки формат 9:16. Уникайте відео з роздільною здатністю 4К.
  6. Відсутність опису під відео. Опис під відео може доповнити контент, пояснити його суть та залучити аудиторію до взаємодії. Якщо ми продаємо продукт чи послугу відео має бути побудоване з закликами підписатися, лайкнути або залишити коментар. Варто підписати, що саме ви пропонуєте і для кого та поставити відкрите просте питання для збільшення взаємодії.
  7. Інші речі, що впливають. Музика, ключові слова і хештеги, геотеги, тощо.

Дотримуючись цих порад і уникнувши технічних помилок, ви зможете створювати якісний та привабливий відеоконтент для продажу ваших товарів та послуг у соціальних мережах.

Поради при створенні та зйомки REELS

Вікторія Висоцька також виділила декілька пунктів, які допоможуть ефективно знімати контент для соціальних мереж: пам'ятайте про аудиторію, використовуйте просту мову, слідкуйте за тоном голосу та мовою тіла, діліться досвідом, практикуйте перед камерою, подбайте про зовнішній вигляд, приймайте себе. 

При створенні відеоконтенту важливо завжди пам'ятати про свою цільову аудиторію. 

«Постійно тримайте в голові тих, для кого ви знімаєте експертне відео. Як думає ваш споживач? Чому йому потрібен цей товар/послуга? Якою мовою він говорить і гуглить? Яка його справжня проявлена і непроявлена потреба?», — зазначає Вікторія. Це допоможе вам підібрати відповідний тон та стиль у вашому відео.

Використовуйте пряму, зрозумілу мову, щоб пояснити свою тему чи описати товар.  Уникайте зайвих епітетів та складних термінів, зворотів, уточнень, які можуть викликати нерозуміння. Будьте обережні з професійною лексикою.

Стежте за тоном голосу та мовою тіла. Якщо ви відчуваєте, що голос впав або затиснувся, виконуйте спеціальні техніки налаштування. Не забувайте про мову тіла, яка також важлива для ефективної комунікації.

Не намагайтеся виглядати як учитель або «крутий ментор». Замість цього діліться своїм досвідом та думками з аудиторією. Це дозволить побудувати більш довірливі відносини з глядачами.

Якщо вам не вистачає досвіду роботи перед камерою, практикуйте перед дзеркалом і підготуйте свої фрази. Пам'ятайте, що зовнішній вигляд також грає важливу роль у вираженні перед аудиторії. Подбайте про макіяж, зачіску та вибір одягу перед зйомкою. Ваш настрій і внутрішня енергія відобразиться на ефективності вашого відео.

Нарешті, приймайте себе такими, які ви є. Не звертайте уваги на міфічні стандарти краси. Наша аудиторія хоче бачити реальних людей, які діляться своїм досвідом та знаннями. «Якщо ви собі «зі зморшками, не така шкіра, з ластовинням, без блиску в очах, затовста» і т.д. або прийміть себе і підготуйте зовнішність або не йдіть в кадр. Нас щодня бачать десятки і сотні людей такими, як ми є, якщо ми виходимо з дому», — зазначає спікерка.

Слідкуйте за подіями центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Луцьку в соцмережах Facebook та Instagram.

Авторка: Ріта Смаглюк.

A A A Звичайна версія сайту