• ←  Головна
  • Новини
  • Переможці акселератора «Відважна»: які бізнес-ідеї луцьких підприємиць здобули фінансову підтримку у 100 000 гривень

Переможці акселератора «Відважна»: які бізнес-ідеї луцьких підприємиць здобули фінансову підтримку у 100 000 гривень

Дві лучанки стали фіналістками візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» у центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес у Луцьку та отримали фінансову підтримку у розмірі по 100 000 гривень для реалізації своїх бізнес-ідей.

За результатами проміжного онлайн Pitch Days учасниці успішно представили власні бізнес-ідеї перед журі. Діана Шпак отримала 100 000 гривень на розвиток своєї бізнес-моделі, а Галина Дорохова — 100 000 гривень та можливість позмагатися за місце у Grand Pitch Day для залучення додаткової фінансової підтримки у розмірі 400 000 гривень. 

Які бізнес-ідеї здобули підтримку у проміжному онлайн-пітчингу візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація»

Галина Дорохова — Перший центр пілатесу у Луцьку

Дорохова Галина розвиває напрям пілатесу та планує створити Перший центр пілатесу у Луцьку. Учасниця проходить навчання в міжнародній школі Polestar Pilates і паралельно прийшла на «Відважну», що стало найвдалішим поєднанням.

«В Polestar я отримую професійні знання, а на “Відважній” вчилася, як поставити цю справу на ноги, куди рухатися та на що звернути увагу», — зазначає фіналістка.

Галина мріє мати свій простір, щоб дати більшій кількості людей зрозуміти, що можна жити без болю, спокійно спати і мати легке та функціональне тіло. А ще мріє привезти в Луцьк велике обладнання для пілатесу, для чого й залучає фінансову допомогу в межах програми. 

«В травні 2024 року в мене з'являється бажання стартувати власну справу, але немає розуміння, як це правильно зробити. Згадую, що є такий проєкт «Відважна» і думаю — це саме те, де я можу отримати чітку структуру як рухатися, як уникнути помилок — і за цим іду. В серпні 2024 року вже маю чітку структуру, план дій, бачення розвитку справи на декілька років вперед, починаю втілювати у життя перші ідеї, робити перші кроки. І не боюсь це робити».

Під час навчання в акселераторі Галина досягла значних успіхів і розпочала активну підприємницьку діяльність: зареєструвала ФОП, знайшла перших клієнтів, орендувала приміщення та налагодила співпрацю з громадськими організаціями та бізнес-спільнотами. Акселератор «Відважна» допоміг учасниці сформувати чітке бачення бізнесу на наступні два роки, визначити можливості для масштабування та шляхи розвитку на ринку експорту.

Фіналістка впевнено зазначає, що проєкт «Відважна» сформував її як підприємицю та допоміг зробити перші кроки в підприємницькій діяльності.

«Після навчання, я впевнено рухаюся по наміченому шляху, не сумніваюся і не боюся, тому що точно знаю, що роблю. Я чітко усвідомлюю свою користь для суспільства і шляхи донести її». 

Діана Шпак — Dopamine ергономічні переноски для дітей

Діана Шпак представила бізнес-ідею із виготовлення ергономічних переносок для дітей від народження до 3-4 років під брендом Dopamine. Діана вже займається виробництвом тактичного спорядження і тепер прагне запустити новий напрям. Паралельно учасниця проходить навчання на слінгоконсультанта, щоб правильно спроєктувати ергономічні рюкзаки та підбирати вироби відповідно до потреб розвитку дитячого хребта.

Діана планує реалізувати не лише комерційний продаж ергорюкзаків, але й надати безкоштовні переноски для дітей з інвалідністю, такими як ДЦП (Дитячий церебральний параліч) або СМА (Спінальна м'язова атрофія). 

Переломним моментом в житті Діани стала декретна відпустка. Разом з чоловіком почала розвивати власну справу методом спроб та помилок. Ідея про виробництво слінгів не покидала з моменту народження донечки, однак для реалізації спочатку не було коштів, а потім — і впевненості. 

Натрапивши на відбір до акселератора «Відважна», Діана подумала, що це саме той шанс, який дозволить отримати знання з бізнесу, маркетингу та управління, яких бракує. Далі були кілька місяців нелегкого балансу між роботою, сім'єю та навчанням. Лекції онлайн та офлайн, зустрічі з ментором стали невід'ємною частиною життя підприємиці. 

Протягом проєкту Діана зуміла сформувати стратегію розвитку бренду, чітку візію і бачення, як досягти успіху, автоматизувати фінансові процеси та впровадити нові управлінські практики. Завдяки навчанню та підтримці менторів, їй вдалося розробити чіткий план масштабування бізнесу на наступні три роки.

«Завдяки проєкту “Відважна” я наважилася нарешті делегувати операційні задачі на помічника, навчилася якісно проводити співбесіди, з'явилися автоматизовані фінансові звіти. Щодо нового проєкту, є чітко сформована візія і бачення. Є розписаний план масштабування на 3 роки. Ми запускаємо сайт з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Я впевнена, тепер все вдасться». 

Підприємиця планує продавати власний продукт як в Україні, так і за кордоном, онлайн та на полицях дитячих магазинів міста Луцька.

Акселератор «Відважна» не лише надав фінансову підтримку переможцям, але й значно вплинув на розвиток професійних навичок жінок-підприємниць. Програма допомогла учасницям зміцнити впевненість у власних силах, отримати нові знання та знайти важливі бізнес-зв’язки.

В рамках акселератора 53 учасниці пройшли навчання, яке включало лекції онлайн та офлайн, зустрічі з менторами та практичні завдання. Це дозволило їм покращити свої бізнес-стратегії, навчитися використовувати сучасні інструменти диджиталізації та отримати підтримку для реалізації своїх ідей.

За підсумками навчання у центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес у Луцьку до участі в проміжному онлайн-пітчингу акселератора «Відважна» було обрано по одній учасниці, які набрали найбільшу кількість балів з кожної категорії:

  • «Дебютантка» — Галина Дорохова;
  • «Візіонерка» — Діана Шпак;
  • «Безбар’єрний бізнес-проєкт» — Оксана Шурашкевич.

Новий сезон візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» впроваджує мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту та за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)», глобальної ініціативи She’s Next Empowered by Visa.

Авторка: Ріта Смаглюк.

A A A Звичайна версія сайту